maandag 14 september 2015

CIRKELS VAN GELUK...

Iedere ochtend vooraleer op te staan stel ik de vraag "wat wil ik vandaag ervaren"...en wacht dan af welk antwoord er spontaan in me opkomt.
Vandaag was dat antwoord "geluk".  Ik moet toegeven dat ik zo mijn bedenkingen had, dit waarschijnlijk omdat ik me de voorbije dagen niet zo lekker in mijn vel voelde maar enfin, ik was nieuwsgierig.
Na een paar loopbaangesprekken had ik vanmiddag tijd om mijn moeder te bezoeken.
Net op het moment dat ik wilde vertrekken om thuis nog wat administratief werk te doen, vertelde ze dat haar telefoon vandaag niet werkte...
Even proberen dus en ja hoor, ze kon niet bellen of gebeld worden.  Mijn moeder is 85 en woont alleen.  Een telefoon die werkt vind ik dus wel belangrijk.  Ze wilde niet tot last zijn en geen beslag leggen op mijn tijd...gevoelens die ik zeer goed ken, ik heb dat ook nogal eens.  Hulp vragen en aanvaarden is moeilijk.
Maar bon, ik ben geen technicus maar wel een plantrekker.  dus eerst even ander toestel geprobeerd, dat deed het ook niet.  Klantendienst Telenet gebeld, supervriendelijke man aan de lijn en ja hoor, we zijn erin geslaagd de telefoon weer aan de praat te krijgen!  Joepie!
Ik heb zowaar een vreugdedansje gemaakt.  Trots dat ik er in geslaagd was dit op te lossen en blij dat ik mijn ma had kunnen helpen!
Op weg naar huis schoot het me te binnen...ik heb vandaag "GELUK" ervaren.
1° vriendelijke mensen die me hebben geholpen
2° eigen zorgen helemaal vergeten!
3° nogmaals mogen ervaren dat iemand oprechte aandacht geven fantastisch is
4° geluk zit in kleine dingen en daden
5° als bij wonder had ik op het spitsuur geen enkele noemenswaarde file
6° op weg naar huis 2 x een prachtige regenboog gezien
7° helemaal in de "flow" extra hoffelijkheid in het verkeer, en nog een blije reactie terug van de chauffeurs...

Dank u universum om mij eraan te herinneren dat geluk in kleine dingen zit, een vriendelijke woord, even van je tijd geven, en je krijgt er een warm gevoel en ontzettend veel energie van!
Iets om dankbaar voor te zijn!

Hartegroet
Marleen

1 opmerking:

  1. 't Zit meestal echt in de kleine dingen, als we er maar naar kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen